Ma­ca­ro­ni­scho­tel met rau­we ham

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 50

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in stukjes, de artisjokken in partjes, de rauwe ham in reepjes en hak de knoflook fijn. Kook de macaroni beetgaar in 10-12 min. Verhit olie in een pan een roerbak de courgette in 3 min. Bak de knoflook kort mee. Voeg de artisjok en crème fraîche en verwarm 3-4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rauwe ham erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Giet de pasta af en schep de groenten erdoor. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas in 6-8 min. smelten en bruin kleuren.

Tip:

prijs per persoon 2.30 (in januari 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Macaronischotel met rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­scho­tel met rau­we ham

1
1
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g artisjokken
  • 150 g rauwe ham

Snijd de courgette in stukjes, de artisjokken in partjes, de rauwe ham in reepjes en hak de knoflook fijn.

2
2
  • 400 g macaroni grande
  • 2 el olie

Kook de macaroni beetgaar in 10-12 min. Verhit olie in een pan een roerbak de courgette in 3 min. Bak de knoflook kort mee.

3
3
  • 125 ml crème fraîche

Voeg de artisjok en crème fraîche en verwarm 3-4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rauwe ham erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 150 g geraspte kaas

Giet de pasta af en schep de groente erdoor. Doe het geheel over in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover.

5
5

Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas in 6-8 min. smelten en bruin kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.