Gou­lash stap-voor-stap

(479)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, doorregen runderlappen, uien, knoflook, groene paprika, tomaten, aardappels, olie, paprikapoeder, karwijzaad, kippenbouillon en volle yoghurt Wereldkeuken hoofdgerecht 4 stuks 340 kcal
3 479

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Voorbereiden

Vlees in blokjes snijden en in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Intussen uien en knoflook pellen en grofsnipperen. Paprika en tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen.

Bereiden

In braadpan olie verwarmen en hierin ui en knoflook fruiten. Pan van vuur nemen, paprikapoeder en karwijzaad over uimengsel strooien en goed doorroeren.

Pan weer op vuur zetten, vleesblokjes toevoegen en 2 min. aanbraden. Zoveel warme bouillon in pan schenken dat vlees net onder staat. Geheel aan de kook brengen, vuur laag zetten en deksel schuin op pan leggen. Vlees ca. 1 uur en 30 min. laten sudderen.

Aardappel, paprika en tomaat door vlees scheppen en goulash in nog 30 min. met deksel schuin op pan zachtjes gaarsudderen. Yoghurt op kamertemperatuur laten komen. Yoghurt door goulash roeren. Goulash op smaak brengen met zout en peper. Lekker met witte rijst.

Tip

Diepvriesvoorraad: dit gerecht is heel geschikt om voor meerdere dagen tegelijk te maken. Laat de goulash na bereiding snel afkoelen door bijvoorbeeld de pan in een bak met koud water te zetten. Hoe sneller het gerecht afkoelt, hoe kleiner de kans dat het gerecht gauw bederft. De goulash kunt u twee tot drie maanden in de diepvries bewaren.

Tip

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde paprika's en geeft gerechten een intensieve paprikasmaak. Aan de pikante variant is wat gemalen rode peper toegevoegd. Paprikapoeder wordt bitter als het verbrandt. Haal daarom bij het toevoegen van de paprikapoeder de pan even van het vuur en schenk er vocht bij.

Voedingswaarden (per stuk)
  • Energie 340 kcal
  • Eiwit 29 g
  • Vet 20 g
  • Koolhydraten 11 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.