Gou­lash stap voor stap

Voor een van de lekkerste gerechten van Hongarije moet je even tijd maken, maar lekker dat het is!

  • hoofdgerecht
  • 4 stuks
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(480)waardeer
hoofdgerecht Voor een van de lekkerste gerechten van Hongarije moet je even tijd maken, maar lekker dat het is! 4 stuks
3 480

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij

Bereiden

  1. Snijd in het vlees in blokjes en laat 30 min. op kamer temperatuur komen. Pel ondertussen de uien en de knoflook en snipper ze grof. Maak de paprika en tomaten schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en was ze.
  2. Verwarm in de braadpan olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Neem de pan van het vuur nemen, en strooi de paprikapoeder en het karwijzaad over uimengsel en roer goed door. Pan weer op vuur zetten, vleesblokjes toevoegen en 2 min. aanbraden. Zoveel warme bouillon in pan schenken dat vlees net onder staat. Geheel aan de kook brengen, vuur laag zetten en deksel schuin op pan leggen. Vlees ca. 1 uur en 30 min. laten sudderen. Aardappel, paprika en tomaat door vlees scheppen en goulash in nog 30 min. met deksel schuin op pan zachtjes gaarsudderen.
  3. Laat de yoghurt op kamertemperatuur laten komen. Roer de yoghurt door goulash. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip:

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde paprika's en geeft gerechten een intensieve paprikasmaak. Aan de pikante variant is wat gemalen rode peper toegevoegd. Paprikapoeder wordt bitter als het verbrandt. Haal daarom bij het toevoegen van de paprikapoeder de pan even van het vuur en schenk er vocht bij.

bewaartip:

Diepvriesvoorraad: dit gerecht is heel geschikt om voor meerdere dagen tegelijk te maken. Laat de goulash na bereiding snel afkoelen door bijvoorbeeld de pan in een bak met koud water te zetten. Hoe sneller het gerecht afkoelt, hoe kleiner de kans dat het gerecht gauw bederft. De goulash kunt u twee tot drie maanden in de diepvries bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Goulash stap voor stap

terug naar recept

Gou­lash stap voor stap

1
1
  • 500 g doorregen runderlappen

Snijd in het vlees in blokjes en laat 30 min. op kamer temperatuur komen.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Pel ondertussen de uien en de knoflook en snipper ze grof.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten

Maak de paprika en tomaten schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en was ze.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 3 el olie

Verwarm in de braadpan olie en fruit hierin de ui en de knoflook.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 el paprikapoeder

Neem de pan van het vuur nemen, en strooi de paprikapoeder en het karwijzaad over uimengsel en roer goed door.

6
6
  • 500 ml kippenbouillon

Pan weer op vuur zetten, vleesblokjes toevoegen en 2 min. aanbraden. Zoveel warme bouillon in pan schenken dat vlees net onder staat.

7
7

Geheel aan de kook brengen, vuur laag zetten en deksel schuin op pan leggen. Vlees ca. 1 uur en 30 min. laten sudderen.

8
8

Aardappel, paprika en tomaat door vlees scheppen en goulash in nog 30 min. met deksel schuin op pan zachtjes gaarsudderen.

9
9
  • 100 ml volle yoghurt

Laat de yoghurt op kamertemperatuur laten komen. Roer de yoghurt door goulash. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip:

Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde paprika's en geeft gerechten een intensieve paprikasmaak. Aan de pikante variant is wat gemalen rode peper toegevoegd. Paprikapoeder wordt bitter als het verbrandt. Haal daarom bij het toevoegen van de paprikapoeder de pan even van het vuur en schenk er vocht bij.

bewaartip:

Diepvriesvoorraad: dit gerecht is heel geschikt om voor meerdere dagen tegelijk te maken. Laat de goulash na bereiding snel afkoelen door bijvoorbeeld de pan in een bak met koud water te zetten. Hoe sneller het gerecht afkoelt, hoe kleiner de kans dat het gerecht gauw bederft. De goulash kunt u twee tot drie maanden in de diepvries bewaren.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.