Kip­stoof­pot­je met foe­lie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de koolrabi in plakken en daarna in blokjes. Kook deze 5 min in water met zout, giet af en laat afkoelen. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in de braadpan en bak de kip in 5 min. rondom lichtbruin. Schep de ui, koolrabi en prei erdoor en bak 2 min. mee. Halveer de 1/2 citroen in de lengte, snijd in dunne plakjes en schep met de tijm en de foelie door het kipmengsel. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan, zet het vuur laag en stoof de kip en groenten in 25-35 min. gaar. Schep af en toe om. Lekker met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.