Kaas­soep met sher­ry en ko­ri­an­der

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korstjes eraf snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In soeppan boter verhitten en ui 3 min. fruiten. Bloem over ui strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Sherry toevoegen en blijven roeren tot alle sherry door de bloem is opgenomen. Scheut voor scheut kippenbouillon in pan schenken en al roerend verhitten tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Kaas in soep laten smelten. Citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt. Soep op smaak brengen met peper en in vier kommen scheppen. Garneren met gebakken uitjes en koriander.

Tip:

De kippenbouillon geeft de soep extra smaak. Uiteraard kan de kaassoep ook vegetarisch bereid worden, met tuinkruidenbouillon.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.