Kaas­plak met knap­pe­ri­ge gries­meel­korst

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaasplakken dwars doormidden snijden. Korstjes eraf snijden en kaasplakken aan beide kanten dun bestrijken met mosterd. Griesmeel in kom mengen met karwij en peper. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen. Kuiltje in griesmeel maken en dooiers erin schenken. Vanuit kuiltje dooiers met garde door griesmeel roeren tot glad beslag. Frituurolie verhitten tot 175 °C. In kom eiwitten met mespunt zout stijfkloppen tot het stevige pieken vormt. Stijfgeslagen eiwit voorzichtig door griesmeelmengsel scheppen. Kaasplakken een voor een door griesmeelbeslag wentelen. Maximaal 2 kaasplakken per keer in 3-4 min. goudbruin frituren, halverwege keren. Lekker met peultjes en notenrijst.

Tip:

Kaas bewaren: (restjes van) harde kazen zijn prima twee tot drie maanden te bewaren in de diepvries. Alleen oude kaas is niet geschikt om in te vriezen. Rasp daarom restjes oude kaas en strooi ze over ovenschotels of pizza's.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.