Ro­de­kool­stamp­pot

Dertig jaar geleden aten we dit oer-Hollandse gerecht ook al, maar we krijgen er nooit genoeg van!

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dertig jaar geleden aten we dit oer-Hollandse gerecht ook al, maar we krijgen er nooit genoeg van! 2 personen
3 56

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een pan 2/3 van de boter. Bestrooi de slavinken met tijm en bak deze in 15 min. gaar. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de appel in stukjes. Smelt de rest van de boter in een braadpan. Bak de kool met het water en kruidnagelpoeder 7 min. al omscheppend, bak de appel laatste 2 min mee. Schep de puree erdoor. Houd de stamppot warm. Neem de slavinken uit de pan. Roer vervolgens de honing en 4 el water door het bakvet.
  3. Verdeel de stamppot over de borden, leg de slavink ernaast en schenk de honingjus eroverheen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­stamp­pot

1
1
  • 2 el boter
  • 2 slavinken
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 zakje aardappelpuree voor stamppot

Verhit in een pan de boter. Bestrooi de slavinken met tijm en bak deze in 15 min. gaar. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 appel
  • 1 el boter
  • 300 g gesneden rodekool
  • 100 ml water
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel

Snijd de appel in stukjes. Smelt de boter in een braadpan. Bak de kool met water en kruidnagelpoeder 7 min. al omscheppend, bak de appel laatste 2 min mee.

3
3
  • ½ el vloeibare honing

Schep de puree erdoor. Houd de stamppot warm. Neem de slavinken uit de pan. Roer vervolgens de honing en 4 el. water door het bakvet.

4
4

Verdeel de stamppot over de borden, leg de slavink ernaast en schenk de honingjus eroverheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.