La­sag­ne van kool­raap en prei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Koolraap schillen en in plakken van 3 mm dik snijden. Plakken in ruim water met zout in ca. 12 min. beetgaar koken. Intussen in koekenpan olie verhitten en gehakt met preiringen rul bakken. Tomatenpuree erdoor roeren en 2 min. meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen. Koolraap afgieten en laten uitlekken. Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met melk bereiden. Op smaak brengen met mespunt (versgeraspte) nootmuskaat. Helft van plakken koolraap over bodem van ingevette ovenschaal verdelen. Helft van gehaktmengsel erop scheppen. Helft van bechamelsaus over gehakt schenken en uitstrijken. Handeling herhalen met rest van ingrediënten. Kaas over bovenkant strooien. Lasagne in midden van oven in 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.