Biet­jes­rös­ti met ap­pel en spek­lap­jes

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In koekenpan ui in 1 el boter fruiten. Rösti toevoegen en in 15 min. goudbruin bakken, regelmatig omscheppen. Speklapjes inwrijven met zout en peper. In andere koekenpan 1 el boter verhitten en speklapjes in 5 min. per kant bruin en krokant bakken. Vlees uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warmhouden. Intussen appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en van appels elk 4 dikke, gelijkvormige plakken snijden. Appelplakken in achtergebleven spekvet aan beide kanten in 2-3 min. bruinbakken. Bietjes door rösti mengen en nog enkele minuten meebakken. Rösti pittig op smaak brengen met zout en peper. Speklapjes op appelplakken op bord leggen, bietjesrösti ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 60 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.