Me­di­ter­ra­ne an­dij­vie-to­maat­stamp­pot

Een stampje uit het zuiden met Catalaanse worstjes en smeuïge knoflookpuree.

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een stampje uit het zuiden met Catalaanse worstjes en smeuïge knoflookpuree. 4 personen
3 176

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen in een grote koekenpan de boter en bak de worstjes op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.
  3. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Pers de knoflook boven de melk uit. Verwarm de melk met de knoflook (in de magnetron). Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Roer de melk (en evt het bakvet) erdoor tot er een smeuïge puree ontstaat. Zet de pan op een laag vuur. Meng de kaas, rauwe andijvie en de tomaatjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de stamppot nog 1-2 min. Verdeel de stamppot over de borden en leg de worstjes erop.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.585 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane andijvie-tomaatstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne an­dij­vie-to­maat­stamp­pot

1
1
  • 1¼ kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 25 g boter
  • 12 Catalaanse braadworsten

Verhit ondertussen in een grote koekenpan de boter en bak de worstjes op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.

3
3
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de cherrytomaatjes in vieren.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml melk

Pers de knoflook boven de melk uit. Verwarm de melk met de knoflook (in de magnetron).

5
5

Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Roer de melk (en evt het bakvet) erdoor tot er een smeuïge puree ontstaat.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

6
6
  • 150 g gemalen belegen kaas
  • 400 g gesneden andijvie

Zet de pan op een laag vuur. Meng de kaas, rauwe andijvie en de tomaatjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verwarm de stamppot nog 1-2 min. Verdeel de stamppot over de borden en leg de worstjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.