Kool­rol­le­tjes met In­disch ge­hakt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • grote ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In grote pan water met zout aan de kook brengen. Van kool minstens 12 mooie, grote bladeren loshalen, eventueel dikke nerf eruit snijden. Koolbladeren 2-3 min. koken, tot ze zacht zijn. Kool in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Garnalen heel fijn snijden en met ei door kalkoengehakt mengen. Knoflook, specerijen, 1/2 tl zout en sambal naar smaak toevoegen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Koolbladeren op werkvlak leggen en gehaktvulling erover verdelen. Zijkanten over vulling vouwen en elk koolblad oprollen. Vastzetten met cocktailprikker of vastbinden met keukentouw. Koolrolletjes op vouwnaad in ingevette ovenschaal leggen. Bouillon erover schenken en koolrolletjes in midden van oven in 30-35 min. gaar laten worden. Lekker met nasi of bami.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.