Met blauw­a­der­kaas­ge­gra­ti­neer­de wit­lof

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen en struikjes 8 min. koken. In koekenpan sjalot in olie 2 min. fruiten. Paddestoelen toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Witlof in vergiet laten uitlekken. Struikjes witlof omwikkelen met casselerrib en in ingevette ovenschaal leggen. Paddestoelen erover scheppen. Aardappels in 20 min. in weinig water met zout gaarkoken en afgieten. Intussen in steelpan bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met melk. Kaas boven saus verbrokkelen en zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten. Saus over witlof en paddestoelen in ovenschaal schenken. Schotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin laten worden. Witlof serveren met gekookte aardappels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.