Kip, ui en aard­ap­pels uit de oven

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 105

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de kippenbouten licht met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Boen de aardappelen schoon en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in partjes en halveer de grote sjalotten. Snijd de knoflook fijn.
  2. Schep in een braadslee de ui, sjalot en aardappelen om met de rest van de olie, knoflook, karwijzaad, peper en zout. Leg de kippenbouten op de groenten. Schuif de braadslee in het midden van de oven en rooster de kip en groenten in ca. 45 min. gaar en bruin. Schep de groenten af en toe om en schep tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslee.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip, ui en aardappels uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip, ui en aard­ap­pels uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 kippenbouten
  • 1 el olie
  • 1 kg aardappelen met rode schil

Bestrijk de kippenbouten licht met de olie en bestrooi met peper en zout. Boen de aardappelen schoon en snijd in grove stukken.

3
3
  • 4 rode uien
  • 250 g sjalotten
  • 4 tenen knoflook

Snijd de rode ui in partjes en halveer de grote sjalotten. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el olie
  • 1 el karwijzaad

Schep in een braadslee de ui, sjalot en aardappelen om met de olie, knoflook, karwijzaad, peper en zout.

5
5

Leg de kippenbouten op de groenten. Schuif de braadslee in het midden van de oven en rooster de kip en groenten in ca. 45 min. gaar en bruin.

6
6

Schep de groenten af en toe om en schep tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslee.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.