La­sag­ne met wit­lof en zalm

Makkelijk snijden? Leg de laagjes steeds dwars op elkaar.

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Makkelijk snijden? Leg de laagjes steeds dwars op elkaar. 4 personen
3 176

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud ca. 2 1/2 l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de witlof schoon. Snijd in reepjes en kook ca. 2 min. Giet de witlof af en laat goed uitlekken. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing op ver verpakking. Roer de kruiden erdoor. Vet de ovenschaal in. Schenk hier de saus in en dek af met lasagnevellen. Meng de witlof en zalm. Breng op smaal met peper en eventueel zout. Schep het witlof-zalmmengsel op de lasagne en dek af met de saus. Herhaal dit nogmaals en dek af met een laag lasagnevellen. Schenk hier bovenop de rest van de saus. Snijd de mozzarella in plakjes. Leg bovenop de saus. Laat de lasagne in het midden van de oven ca. 30 min gaar worden. Dek eventueel af met aluminiumfolie. Lekker met omatensalade en balsamicodressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.685 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-01

Lasagne met witlof en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met wit­lof en zalm

1
1
  • 900 g witlof
  • 1 liter melk
  • 100 g bechamelsaus

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de witlof schoon. Snijd in reepjes en kook ca. 2 min. Giet de witlof af en laat goed uitlekken. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing op ver verpakking. Roer de kruiden erdoor.

2
2
  • 150 g groene lasagnevellen
  • 200 g gerookte zalmsnippers

Vet de ovenschaal in. Schenk hier de saus in en dek af met lasagnevellen. Meng de witlof en zalm. Breng op smaal met peper en eventueel zout. Schep het witlof-zalmmengsel op de lasagne en dek af met de saus.

3
3
  • 1 bol mozzarella

Herhaal dit nogmaals en dek af met een laag lasagnevellen. Schenk hier bovenop de rest van de saus. Snijd de mozzarella in plakjes. Leg bovenop de saus. Laat de lasagne in het midden van de oven ca. 30 min gaar worden.

4
4

Dek eventueel af met aluminiumfolie. Lekker met tomatensalade en balsamicodressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.