Sa­la­de van ge­gril­de cour­get­tes

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Courgettes schoonmaken en in de lengte in plakken snijden. Courgette insmeren met 2 eetlepels olie, helft op bakplaat leggen en in 5 minuten grillen. Nogmaals herhalen met rest van courgette. Gegrilde courgette op grote platte schaal leggen. Tomaatjes in reepjes snijden. Van rest van olie, azijn en peper dressing kloppen en knoflook erboven uitpersen. Courgette besprenkelen met dressing. Tomaatreepjes erop leggen. Zoutvlokken tussen duim en wijsvinger fijnwrijven en courgette naar smaak ermee bestrooien. Lekker met ciabatta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.