Gar­na­len in ro­mi­ge pa­pri­kasaus

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In koekenpan boter verhitten. Paprika op laag vuur 5 min. zachtjes bakken zonder bruin te kleuren. Regelmatig omscheppen. Wijn en tijm toevoegen en wijn in 5 min. op enkele eetlepels na laten verdampen. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer paprika met stoofvocht, pijnboompitten en slagroom tot gladde saus pureren. Paprikasaus op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  2. Garnalen enkele minuten in warm water laten ontdooien. Afgieten, garnalen droogdeppen en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Paprikasaus (naar keuze warm of op kamertemperatuur) in acht glazen scheppen en garnalen erover verdelen. Garneren met toefje veldsla of waterkers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.