Ro­maatjes met ka­ten­spek­mous­se

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • ovenschaal
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kapjes van romaatjes snijden. Van onderkant dun plakje snijden, zodat tomaatjes kunnen staan. Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken. Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden. In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren. Helft van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse. Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek. Vaststeken met cocktailprikkers.
  2. Oven voorverwarmen op 250 °C. Tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten. Tomaatjes 5-10 min. in oven zetten, tot spek knapperig is. Schaal uit oven nemen. Rest van bieslook erover strooien. (Lauw)warm serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.