Ge­gra­ti­neer­de mos­se­len

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte mosselen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. In gesloten (mossel)pan mosselen met aanhangend water 7-8 min. koken, tot alle schelpen geopend zijn. Ongeopende mosselen weggooien en mosselen in pan laten afkoelen. Intussen in keukenmachine brood verkruimelen. Boter, knoflook, peterselie, kaas, 1-2 el mosselkookvocht, zout en peper door broodkruim roeren. Van elke mossel bovenste schelp afbreken. Schelphelften op bakplaat of in lage ovenschaal leggen (eventueel op laag zeezout, tegen het omvallen). Op elke mossel met theelepel schepje kruimmengsel leggen en licht aandrukken.
  2. Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen ca. 10 min. in midden van oven schuiven, tot bovenkant goudbruin is. Warm serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.