Pan­kla­re spi­na­zie

De knapperige croutons zijn het perfecte contrast met de zachte spinazie.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De knapperige croutons zijn het perfecte contrast met de zachte spinazie. 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de knoflook en sjalotjes fijn. Fruit de knoflook en sjalot in de olie in een wok.
  2. Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit. Serveer de spinazie met de croutons.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Panklare spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­kla­re spi­na­zie

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 3 sjalotten

Snipper de knoflook en sjalotjes fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 3 el olijfolie

Fruit de knoflook en sjalot in de olie in een wok.

3
3
  • 600 g bladspinazie

Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken.

4
4

Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.

5
5
  • 25 g ui-knoflook croutons

Serveer de spinazie met croutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.