Ge­ma­ri­neer­de var­kens­haas

Mals en zacht vlees. Door zijn korte bereidingstijd heel geschikt voor een doordeweekse dag.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mals en zacht vlees. Door zijn korte bereidingstijd heel geschikt voor een doordeweekse dag. 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een braadpan de boter. Bak rondom en onafgedekt de varkenshaas in 15 min. bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en laat het enkele minuten rusten.
  2. Schenk ondertussen de witte wijn bij het bakvet en roer het aanbaksel los. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de borden. Serveer de jus erbij.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappels en gesmoorde spinazie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde varkenshaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de var­kens­haas

1
1
  • 4 el boter
  • 2 gemarineerde varkenshaasjes

Verhit in een braadpan de boter. Bak rondom en onafgedekt de varkenshaas in 15 min. bruin en gaar.

2
2

Neem het vlees uit de pan en laat het enkele minuten rusten.

3
3
  • 2 el witte wijn

Schenk ondertussen de witte wijn bij het bakvet en roer het aanbaksel los.

Tip: In plaats van witte wijn kun je ook appelsap gebruiken.

4
4

Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de borden. Serveer de jus erbij.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappels en gesmoorde spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.