Ge­ma­ri­neerd ci­trus­fruit

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Harde buitenste blad van sereh verwijderen, stengels in 3 stukken snijden en kneuzen. Een sinaasappel schoonboenen en met zesteur mooie reepjes van schil trekken (of met dunschiller brede repen van schil trekken en deze in flinterdunne, lange reepjes snijden). In pan suiker met schilreepjes, limoensap en 100 ml water al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, sereh erdoor roeren en siroop laten afkoelen. Grapefruits en sinaasappels dik schillen en in plakken snijden. Citrusfruit in kom leggen, serehsiroop erop schenken en fruitsalade in koelkast minstens 3 uur laten marineren.
  2. Citrusfruit met marinade over vier borden verdelen. Serehstukken uit fruitsalade verwijderen. In midden van elk bord volle lepel yoghurt scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.