Bos­vruch­ten­par­fait

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
3 89

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie, staafmixer, plastic bekertjes (inhoud 200 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bosvruchten laten ontdooien. Paar bosvruchten achterhouden ter garnering, rest pureren. Puree eventueel door zeef wrijven om pitjes te verwijderen. In kleine pan die in grotere pan met laag kokend water hangt (au bain-marie) eigeel met 100 g suiker in 5 min. luchtig en romig kloppen. Kom uit pan nemen en eimengsel laten afkoelen, af en toe roeren. Intussen slagroom bijna stijfkloppen. 2/3 van bosvruchtenpuree door eimengsel scheppen. Slagroom door eimengsel spatelen. 4 Bekertjes met mengsel vullen, met plasticfolie afdekken. Parfaits minimaal 4 uur in diepvries zetten. Sinaasappelsap met 50 g suiker door rest van bosvruchtenpuree scheppen en tot gebruik luchtdicht afgesloten in koelkast zetten.
  2. Bekertjes vlak voor serveren kort in heet water dompelen, droogdeppen en met schaar bekertjes knipje in zijkant geven. Bord erop leggen, samen keren en bekertje verwijderen. Saus over parfait scheppen. Garneren met bosvruchten en eventueel een blaadje munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.