Ro­mi­ge aard­ap­pel-peer­gra­tin

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Knoflook met koksmes pletten. In pan met dikke bodem melk, slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak tegen de kook aan brengen. Geheel 5 min. zachtjes laten trekken. Knoflook verwijderen. Peren en aardappels naar keuze schillen of schoonboenen. Peren halveren en klokhuis verwijderen. Aardappels en peren met kaasschaaf of in keukenmachine in dunne plakjes schaven. In ovenschaal lagen maken van plakjes aardappel, afgewisseld met in totaal 2 lagen peer. Roommengsel in ovenschaal schenken en deze even ronddraaien zodat room evenredig verdeeld is. Kaas en boter in vlokjes erover verdelen. Schaal ca. 1 uur en 15 min. in midden van oven zetten, tot aardappels gaar zijn en kaas gesmolten en bruingekleurd is. Lekker bij wild en rosbief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.