In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Venkel wassen en in dunne plakken snijden; venkelgroen bewaren. Konijnenbouten insmeren met mosterd en met zout en peper bestrooien. In braadpan met dikke bodem boter verhitten en bouten rondom bruinbakken. Venkel en knoflookplakjes rond bouten in pan leggen. Anijsdrank en thee in pan schenken en aan de kook laten komen. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en bouten afgedekt in 45-60 min. gaarstoven. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren. In wok of koekenpan olie verhitten en champignons op hoog vuur 5 min. roerbakken. Bestrooien met zout en peper. Achtergehouden venkelgroen fijnsnijden. Konijnenbouten in warme schaal leggen en in oven (175 °C) of onder aluminiumfolie warmhouden. Champignons door venkel scheppen. Groenten met schuimspaan uit pan nemen en over vier borden verdelen. Konijnenbouten erop leggen en garneren met fijngesneden venkelgroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.