Ha­zen­rug­fi­let met cran­ber­ry­saus

Dit is wild zoals wild bedoeld is.

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit is wild zoals wild bedoeld is. 4 personen
3 126

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 cocktailprikkers
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 min. inkoken. Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 min. zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen. Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de hazenrugfilets op een snijplank en vouw de smalle punten zover terug dat filets overal even dik zijn. Steek met cocktailprikker vast. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de filets in ca. 2 min. rondom bruin. Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 min. van binnen rosé worden.
  3. Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort. Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden. Serveer met de saus.

Tip:

U kunt dit gerecht ook bereiden met hele gebraden hazenruggen, waarvan u dan aan tafel de filets snijdt. Reken voor 4 personen op 2 hazenruggen. Braad ze in een grote of ovale braadpan in 5 min. rondom bruin en laat de hazenruggen dan nog 15 minuten garen in een hete oven (200 °C), tot de filets vanbinnen rosé zijn. Laat de hazenruggen in aluminiumfolie verpakt nog 5 minuten rusten. Snijd aan tafel eerst de filets van het bot en snijd deze vervolgens in plakjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hazenrugfilet met cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­zen­rug­fi­let met cran­ber­ry­saus

1
1
  • 100 ml rode port
  • 50 g suiker

Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 min. inkoken.

2
2
  • 250 g cranberry's

Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 min. zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen.

3
3

Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt.

4
4

Verwarm de oven voor op 150 °C.

5
5
  • 4 hazenrugfilets

Leg de hazenrugfilets op een snijplank en vouw de smalle punten zover terug dat filets overal even dik zijn. Steek met cocktailprikker vast.

6
6
  • 25 g boter

Verhit in een koekenpan de boter. Bak de filets in ca. 2 min. rondom bruin.

7
7

Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 min. van binnen rosé worden.

8
8

Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort.

9
9

Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden. Serveer met de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.