Me­loen­krul­len met Par­ma­ham en ba­si­li­cum

Bijzonder: de helft van de basilicum wordt krokant gefrituurd.

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Bijzonder: de helft van de basilicum wordt krokant gefrituurd. 4 personen
3 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Neem de helft van de basilicumblaadjes en leg op elkaar, rol samen in de lengte op en snijd met een scherp mes in flinterdunne reepjes. Snijd de meloen in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van de schil en schaaf met een kaasschaaf in grillige plakken. Schep in een kom de meloen om met het basilicum, de azijn en wat grofgemalen peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken.
  2. Verhit in een heel klein pannetje een bodem olie. Dompel de rest van de basilicumblaadjes met enkele tegelijk onder in de olie en frituur de blaadjes ca. 30 sec., tot ze glazig en krokant zijn. Schep met een vork of een kleine schuimspaan de blaadjes uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken. Snijd de ham in repen en verdeel samen met de gemarineerde meloenkrullen over de borden. Garneer de borden met het gefrituurde basilicum.

Tip:

De geschiktste hamsoorten zijn rauwe-hamfeuilletine (Aoste), Serranoham of Kempische ham.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Meloenkrullen met Parmaham en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen­krul­len met Par­ma­ham en ba­si­li­cum

1
1
  • 7½ g verse basilicum

Leg de basilicumblaadjes op elkaar, rol samen in de lengte op en snijd met een scherp mes in flinterdunne reepjes.

2
2
  • 1 galiameloen

Snijd de meloen in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van de schil en schaaf met een kaasschaaf in grillige plakken.

3
3
  • 1 el ciderazijn

Schep in een kom de meloen om met het basilicum, de azijn en wat grofgemalen peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken.

4
4
  • 150 ml olie

Verhit in een heel klein pannetje een bodem olie.

5
5
  • 7½ g verse basilicum

Dompel de rest van de basilicumblaadjes met enkele tegelijk onder in de olie en frituur de blaadjes ca. 30 sec., tot ze glazig en krokant zijn.

6
6

Schep met een vork of een kleine schuimspaan de blaadjes uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken.

7
7
  • 200 g parmaham

Snijd de ham in repen en verdeel samen met de gemarineerde meloenkrullen over de borden. Garneer de borden met het gefrituurde basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.