Prei met bies­look­crè­me en run­der­vin­ken

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen, halveren en in ca. 20 minuten gaarkoken. Prei schoonmaken en in ringen van ca. 1 cm snijden. In koekenpan boter verhitten. Rundervinken in ca. 15 minuten gaarbakken, regelmatig keren. Prei in weinig water in ca. 5 minuten gaarkoken. Prei afgieten en zuivelspread door prei scheppen. Zuivelspread langzaam laten smelten. Prei op smaak brengen met zout en peper. Rundervinken uit pan nemen. Bij bakvet 150 ml water schenken en aanbaksels losroeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Rundervinken serveren met jus, aardappels en prei.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.