Kaas-aard­ap­pel­scho­tel

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in plakjes, kook in weinig water ca. 5 min. en giet af. Snijd de bosuit in ringetjes. Bak de bacon in een droge koekenpan in ca. 5 min. knapperig. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng de helft van de kaasfondue met de melk, knoflook, aardappelschijfjes, wortel, bosui en nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de bacon met de rest van de kaasfondue over de aardappelen. Dek de schotel af en bak in de oven in ca. 30 min. gaar. Verhit de laatste 10 min. onafgedekt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 48-49

Kaas-aardappelschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas-aard­ap­pel­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 winterwortels
  • 3 bosuitjes

Snijd de wortel in plakjes, kook in weinig water ca. 5 min. en giet af. Snijd de bosuit in ringetjes.

3
3
  • 200 g bacon
  • 2 tenen knoflook

Bak de bacon in een droge koekenpan in ca. 5 min. knapperig. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 300 g kaasfondue
  • 50 ml melk
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat

Meng de kaasfondue met de melk, knoflook, aardappelschijfjes, wortel, bosui en nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 el olie
  • 300 g kaasfondue

Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de bacon met de kaasfondue over de aardappelen.

6
6

Dek de schotel af en bak in de oven in ca. 30 min. gaar. Verhit de laatste 10 min. onafgedekt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.