Ge­vul­de cour­get­tes

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees tot een ½ cm van de kant uit de courgettes (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt ca. 2 min. Schep de ui erdoor en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de abrikozen in reepjes.
  3. Schep de rijst en abrikozen door het gehakt. Vul de courgettes hoog op met het gehakt-rijstmengsel. Bestrooi de courgettes met de kaas. Leg de courgettes op een bakplaat en plaats in de oven ca. 10 min. tot de kaas is gesmolten.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade met yoghurtdressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 48-49

Gevulde courgettes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­tes

1
1
  • 250 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 courgettes

Halveer de courgettes en snijd het vruchtvlees tot een ½ cm van de kant uit de courgettes (vruchtvlees wordt niet gebruikt).

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 g half-om-halfgehakt

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt ca. 2 min. Schep de ui erdoor en bak 4 min. mee.

5
5
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 g gewelde abrikozen zonder pit

Breng op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de abrikozen in reepjes.

6
6
  • 75 g gemalen belegen kaas

Schep de rijst en abrikozen door het gehakt. Vul de courgettes hoog op met het gehakt-rijstmengsel. Bestrooi de courgettes met de kaas.

7
7

Leg de courgettes op een bakplaat en plaats in de oven ca. 10 min. tot de kaas is gesmolten.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade met yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.