Zalm in se­sam­korst­je

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in een pan met bodem water worteltjes in 10-15 min beetgaar. Meng in diep bord sesamzaad met peper en zout.
  2. Druk sesamzaad rondom in zalmfilet. Verhit in een koekenpan boter en bak zalmfilets in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar, halverwege voorzichtig keren.
  3. Laat in kom couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Meng de rozijnen de laatste minuut erdoor. Giet de worteltjes af en schep boter, citroensap en honing erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalm in sesamkorstje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in se­sam­korst­je

1
1
  • 500 g worteltjes
  • 6 el sesamzaad

Kook in een pan met bodem water worteltjes in 10-15 min beetgaar. Meng in diep bord sesamzaad met peper en zout.

2
2
  • 450 g zalmfilet
  • 25 g boter

Druk sesamzaad rondom in zalmfilet. Verhit in een koekenpan boter en bak zalmfilets in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar, halverwege voorzichtig keren.

3
3
  • 400 g couscous
  • 4 el blanke rozijnen
  • 25 g boter
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing

Laat in kom couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Meng de rozijnen de laatste minuut erdoor. Giet de worteltjes af en schep boter, citroensap en honing erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.