Haag­se bluf van wijn­si­roop

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan wijn met kaneel en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen en geheel nog 1 min. zachtjes laten doorkoken. Wijnsiroop laten afkoelen.
  2. In vetvrije kom eiwit met handmixer of garde stijfkloppen. Scheut voor scheut wijnsiroop toevoegen en erdoor kloppen. Blijven kloppen tot siroop geheel is opgenomen en eiwit zo stijf is dat het pieken vormt. Haagse bluf in vier hoge coupes scheppen en kaneelbiscuits erin steken. Direct serveren.

Tip:

Nog makkelijker: vervang rode wijn en kaneelstokje door kruidige bisschopswijn.

Tip:

De klassieke Haagse bluf is alcoholvrij en wordt gemaakt met rode bessensap (flesje 250 ml).

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.