Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 150 °C. Hazenrugfilets rondom met pesto bestrijken. Filets uitspreiden en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn. Rond elke filet 2 hamplakken wikkelen. In koekenpan olie verhitten. Filets in 2 min. rondom bruinbakken. Vlees in ovenschaal leggen en in oven in ca. 6 min. van binnen rosé laten worden. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden. In bakvet knoflook en ui 30 sec. fruiten. Zuurkool erdoor scheppen en op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Olijven en partjes tomaat erdoor mengen en geheel nog 1 min. doorwarmen. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen en in dunne reepjes snijden. Op laatste moment basilicum erdoor scheppen. Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met zout en peper. Hazenrug en zuurkool serveren met aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.