Aard­ap­pel-stro­koek­jes

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen en in keukenmachine tot fijne sliertjes raspen. Bacon in dunne reepjes snijden. In schaal aardappelrasp mengen met bacon en peper. Boter in koekenpan verhitten en met behulp van twee lepels op ruime afstand van elkaar 4 bergjes van aardappelmengsel in pan vormen. Bergjes platdrukken en aardappelkoekjes in 10 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Koekjes uit pan nemen en warmhouden. Op dezelfde wijze nog 4 koekjes bakken.

Tip:

Aardappels pas vlak voor het bereiden van dit recept raspen, anders kleurt de rasp bruin. De koekjes kunnen ook gemaakt worden met rösti uit de diepvries. Kijk voor de juiste baktijd naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.