Wor­tel­soep met 'pe­per­no­ten' van ge­hakt

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
2 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Winterpeen schoonmaken en in plakken snijden. In soeppan 1 el olie verwarmen en wortelplakjes 5 min. zachtjes bakken. Sinaasappelsap en bouillon erbij schenken en met deksel op pan aan de kook brengen. Soep 10-15 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen soepballetjes iets platter drukken, tot vorm van pepernoot. Beetje grove peper erboven malen. In koekenpan rest van olie verwarmen en gehaktballetjes in 5 min. bruinbakken, halverwege voorzichtig keren. Staafmixer in pan zetten en soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en gehaktballetjes erover verdelen. Slagroom door soep roeren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.