Pom­poen­soep met wit­te kaas en munt

Gerecht met een beetje pit: daar houden we in de herfst wel van.

(527)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gerecht met een beetje pit: daar houden we in de herfst wel van. 4 personen
3 527

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Was de pompoen en halveer. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd de pompoen in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur. Meng de pompoen en tomatenpuree door de ui en bak 3 min. mee. Roer de honing en crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.
  2. Draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng pittig op smaak met groene tabasco en eventueel zout. Schep de soep in de kommen. Snijd de munt fijn. Verkruimel de kaasblokjes boven de soep en garneer met de munt.

variatietip:

De soep kan ook op smaak gebracht worden met rode tabasco, deze is echter scherper dan de groene variant.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.350 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep met witte kaas en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met wit­te kaas en munt

1
1
  • 1 ui
  • 600 g pompoen

Snipper de ui. Was de pompoen en halveer. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd de pompoen in stukjes.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur. Meng de pompoen en tomatenpuree door de ui en bak 3 min. mee.

3
3
  • 1 el honing
  • 125 ml crème fraîche
  • 750 ml kippenbouillon

Roer de honing en crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.

4
4

Draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer.

5
5
  • 1 tl groene tabasco

Breng pittig op smaak met groene tabasco en eventueel zout. Schep de soep in de kommen.

6
6
  • 13 g verse munt
  • 200 g witte kaasblokjes

Snijd de munt fijn. Verkruimel de kaasblokjes boven de soep en garneer met de munt.

variatietip:

De soep kan ook op smaak gebracht worden met rode tabasco, deze is echter scherper dan de groene variant.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.