Plaat­piz­za

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht 8 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los het gist in het lauwwarme water op. Meng in een schaal de bloem met de gistoplossing en de olie en kneed in 5-10 min. tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg. Laat de deegbal in een kom onder een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de bakplaat in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote langwerpige lap die op de bakplaat past. Scheur de kipfilet en salami in grove stukken. Snijd de ui en de paprika in ringen.
  3. Bestrijk het deeg met de tomatensaus; laat de randen vrij. Beleg de pizza met de kipfilet en salami en verdeel daarover de paprika, ui en de kaas. Bak de pizza in de oven in 20-25 min. goudbruin. Snijd de pizza in 8 gelijke stukken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Plaatpizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za

1
1
  • 7 g gedroogde gist
  • 150 ml lauwwarm water
  • 300 g bloem
  • 1 el olijfolie

Los het gist in het water op. Meng in een schaal de bloem met de gistoplossing en de olie en kneed in 5-10 min. tot een soepel deeg.

2
2

Vorm een bal van het deeg. Laat de deegbal in een kom onder een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.

3
3

Verwarm de oven voor op 225 °C.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 2 g bloem

Vet de bakplaat in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote langwerpige lap die op de bakplaat past.

5
5
  • 150 g gebraden kipfilet
  • 125 g salami
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 370 g sugo pastasaus pikant

Scheur de kipfilet en salami in grove stukken. Snijd de ui en de paprika in ringen. Bestrijk het deeg met de tomatensaus; laat de randen vrij.

6
6
  • 100 g geraspte chedderkaas

Beleg de pizza met de kipfilet en salami en verdeel daarover de paprika, ui en de kaas.

7
7

Bak de pizza in de oven in 20-25 min. goudbruin. Snijd de pizza in 8 gelijke stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.