Mi­hoen­scho­tel met erw­ten en pa­pri­ka

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een pan ruim water en zout aan de kook, voeg de peultjes toe en kook 5 min. Voeg de laatste 2 min. de bevroren tuinerwten toe. Schep de groenten uit de pan en laat uit lekken in vergiet. Draai het vuur uit en laat de mihoen 4 min. in het kookwater van de groenten wellen. Spoel de mihoen af met koud water en laat uitlekken. Snijd de paprika en tofu in kleine blokjes. Verhit in een wok olie en roerbak de tofu 3 min. Voeg de sojasaus toe en verwarm nog 5 min. Schep de groenten door de tofu. Doe de mihoen in een wok en verwarm het geheel voorzichtig omscheppend nog even door. Verdeel de mihoen over borden en bestrooi met rauwe paprikablokjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mihoenschotel met erwten en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­hoen­scho­tel met erw­ten en pa­pri­ka

1
1
  • 225 g suikerpeultjes
  • 225 g tuinerwten

Breng in een pan ruim water en zout aan de kook, voeg de peultjes toe en kook 5 min. Voeg de laatste 2 min. de bevroren tuinerwten toe.

2
2
  • 250 g mihoen

Schep de groenten uit de pan en laat uit lekken in vergiet. Draai het vuur uit en laat de mihoen 4 min. in het kookwater van de groenten wellen.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 375 g tofu
  • 3 el olie

Spoel de mihoen af met koud water en laat uitlekken. Snijd de paprika en tofu in kleine blokjes. Verhit in een wok olie en roerbak de tofu 3 min.

4
4
  • 4 el Japanse sojasaus

Voeg de sojasaus toe en verwarm nog 5 min. Schep de groenten door de tofu. Doe de mihoen in een wok en verwarm het geheel voorzichtig omscheppend nog even door.

5
5

Verdeel de mihoen over borden en bestrooi met rauwe paprikablokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.