Ge­hakt­brood met mos­terd­may­o­nai­se

Op je brood of bij de maaltijd: dit kruidige gehakt kun je warm én koud eten.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Op je brood of bij de maaltijd: dit kruidige gehakt kun je warm én koud eten. 8 personen
3 86

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Fruit in een koekenpan de ui in de olie. Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette toe, bak ca. 5 min mee op matig vuur. Schep regelmatig om. Haal de korst van het brood af en verkruimel het brood. Hak de peterselie fijn. Klop in een schaal de eieren los met worcestershiresaus en peterselie. Meng het gehakt, courgette en brood erdoor. Breng pittig op smaak met peper en zout.
  2. Vet de bakplaat in. Vorm op de bakplaat met natte handen een bolle staaf van de gehaktmassa. Leg de plakjes bacon kruislings over het gehakt. Leg het gehaktbrood in het midden van de oven. Laat het in ca. 1 uur en 15 min. gaarbraden.
  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Meng ondertussen de mayonaise en bosuitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het gehaktbrood warm of koud in plakken. Serveer met de mosterdmayonaise.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.030 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktbrood met mosterdmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­brood met mos­terd­may­o­nai­se

1
1
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 1 courgette

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Fruit in een koekenpan de ui in de olie. Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette toe, bak ca. 5 min mee op matig vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 3 sneetjes wit brood
  • 1 el worcestershiresauce
  • 15 g verse peterselie
  • 1½ kg half-om-halfgehakt

Haal de korst van het brood af en verkruimel het brood. Hak de peterselie fijn. Klop in een schaal de eieren los met worcestershiresaus en peterselie. Meng het gehakt, courgette en brood erdoor. Breng pittig op smaak met peper en zout.

3
3
  • 200 g bacon (plakjes)

Vet de bakplaat in. Vorm op de bakplaat met natte handen een bolle staaf van de gehaktmassa. Leg de plakjes bacon kruislings over het gehakt. Leg het gehaktbrood in het midden van de oven. Laat het in ca. 1 uur en 15 min. gaarbraden.

4
4
  • 200 ml mayonaise
  • 6 el grove mosterd
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Meng ondertussen de mayonaise en bosuitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het gehaktbrood warm of koud in plakken. Serveer met de mosterdmayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.