Fram­bo­zen­taart

Iets te vieren? Dat vraagt om frambozen en witte chocolade. Een feestelijkere combinatie is er niet.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(225)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Iets te vieren? Dat vraagt om frambozen en witte chocolade. Een feestelijkere combinatie is er niet. 12 stuks
3 225

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • steunvulling
  • taartvorm (Ø 28 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in kleine blokjes. Roer in een kom de boter en de suiker tot een glad mengsel. Zeef de bloem en meng dit door het mengsel. Wrijf het met uw vingertoppen tot kruimelig deeg. Split de eieren. Voeg de dooiers en het water samen. Kneed dit geheel snel tot deeg. Vorm en bal deeg. Verpak deze bal in vershoudfolie en laat het 1uur rusten in de koelkast. Ontdooi de frambozen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol hierop het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in en bekleed deze met deeg. Leg bovenop het deeg bakpapier met steunvulling. Bak de deegbodem 15 min. in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en bak daarna nog 10 min. tot de bodem goudbruin is. Laat de taartbodem op het rooster afkoelen. Breek de chocolade in stukjes. Hang de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met niet niet kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade al roerend smelten. Strijk de chocolade over de afgekoelde taartbodem en laat het stollen.
  3. Prak ondertussen die helft van de frambozen in een schaal tot moes. Meng de mascarpone de rest van de suiker er doorheen. Intussen in schaal helft van frambozen met vork tot moes prakken. Mascarpone en rest van suiker erdoor mengen. Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem, strijk de bovenkant glad. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart.

Tip:

Als steunvulling kunt u bijvoorbeeld gedroogde spliterwten of bonen nemen, of hittebestendige speelknikkers.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frambozentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­taart

1
1
  • 125 g zachte roomboter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 250 g bloem

Snijd de boter in kleine blokjes. Roer in een kom de boter en de suiker tot een glad mengsel. Zeef de bloem en meng dit door het mengsel. Wrijf het met uw vingertoppen tot kruimelig deeg.

2
2
  • 2 eieren
  • 1 el water
  • 600 g frambozen

Split de eieren. Voeg de dooiers en het water samen. Kneed dit geheel snel tot deeg. Vorm en bal deeg. Verpak deze bal in vershoudfolie en laat het 1uur rusten in de koelkast. Ontdooi de frambozen.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
4

Bestuif het werkvlak met bloem. Rol hierop het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in en bekleed deze met deeg. Leg bovenop het deeg bakpapier met steunvulling.

5
5

Bak de deegbodem 15 min. in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en bak daarna nog 10 min. tot de bodem goudbruin is. Laat de taartbodem op het rooster afkoelen.

6
6
  • 50 g witte chocolade

Breek de chocolade in stukjes. Hang de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met niet niet kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade al roerend smelten. Strijk de chocolade over de afgekoelde taartbodem en laat het stollen.

7
7
  • 250 g mascarpone
  • 300 g frambozen

Prak ondertussen die helft van de frambozen in een schaal tot moes. Meng de mascarpone er doorheen.

8
8

Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem, strijk de bovenkant glad. Verdeel de achtergehouden frambozen over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.