Em­pan­a­da's

Deze typisch Mexicaanse bladerdeeghapjes zijn zo goedgevuld dat je ze prima als hoofdgerecht kunt eten.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze typisch Mexicaanse bladerdeeghapjes zijn zo goedgevuld dat je ze prima als hoofdgerecht kunt eten. 8 personen
3 118

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui fijn, pers de knoflook, snijd de chorizo in reepjes en hak de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui en het gehakt al omscheppend 3-4 min., tot het gehakt rul is.
  2. Schep de knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor en bak 2 min. mee. Breng de gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap. Steek uit het deeg met een uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Schep het gehaktmengsel op het midden van de deegrondjes. Bestrijk de randen met water en vouw het deeg over de vulling dicht (= empanada). Druk de randen met een vork aan.
  4. Vet de bakplaat in. Leg de empanada's erop, bestrooi licht met paprikapoeder en bak in de oven in 10-15 min. gaar en bruin. Serveer de empanada's warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Empanada's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Em­pan­a­da's

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 plakjes chorizoworst
  • 15 g verse peterselie
  • 1 el olijfolie

Snipper de ui fijn, pers de knoflook, snijd de chorizo in reepjes en hak de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan.

2
2
  • 150 g rundergehakt

Bak de ui en het gehakt al omscheppend 3-4 min., tot het gehakt rul is.

3
3
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1 tl kaneel

Schep de knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor en bak 2 min. mee.

4
4
  • 1 hot peppersauce

Breng de gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6
  • 6 plakjes bladerdeeg

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap.

7
7

Steek uit het deeg met een uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Schep het gehaktmengsel op het midden van de deegrondjes.

8
8

Bestrijk de randen met water en vouw het deeg over de vulling dicht (= empanada). Druk de randen met een vork aan.

9
9
  • 1 paprikapoeder

Vet de bakplaat in. Leg de empanada's erop, bestrooi licht met paprikapoeder en bak in de oven in 10-15 min. gaar en bruin.

10
10

Serveer de empanada's warm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.