Warm ap­pel­des­sert met ha­zel­noot-krui­mel­korst

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 89

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Appels schillen, in dunne schijfjes snijden en in ingevette ovenschaal leggen. Van sinaasappelschil 1 tl schil raspen. Vrucht uitpersen. Rasp, 2 el sap en kruidnagel door appelschijfjes mengen. In kom suiker mengen met bloem, havermout, hazelnoten en wat zout. Boter snel met vingers door bloemmengsel wrijven tot los, kruimelig deeg ontstaat. Deegklontjes gelijkmatig over appelschijfjes verdelen. Dessert in ca. 1 uur in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Serveer er opgeklopte crème fraîche, ongezoete slagroom of een bol vanilleroomijs bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.