Zalm­taartjes met zee­kraal

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 eenpersoons quichevormpjes (doorsnede 12 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pak filodeeg bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien. filodeeg voorzichtig uitvouwen, 4 vellen afnemen en rest van deeg in verpakking opnieuw invriezen. filodeeg tot gebruik bewaren onder vochtige theedoek.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vellen filodeeg uitspreiden op werkvlak en dun bestrijken met olie. Vellen in vieren vouwen en bovenkant ook bestrijken met olie. Deegstapeltjes op ingevette kant losjes in ingevette vormpjes leggen en aan rand iets aanduwen. Zalmfilet in blokjes snijden, eventuele stukjes vel verwijderen. In kom ei loskloppen met limoensap, yoghurt, zout en flink wat peper. Eimengsel in vormpjes schenken. Zalmblokjes en helft van zeekraal erover verdelen. Overhangend filodeeg bestrijken met olie. In midden van oven taartjes in 20 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes voorzichtig uit vormpjes nemen en op vier borden zetten. Garneren met achtergehouden zeekraal.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.