Kal­koen­spies­jes met Thai­se cas­hew­no­ten­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
4 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 satéprikkers
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kalkoenfilet in de lengte in 12 lange repen. Rijg elke reep zigzaggend aan een satéprikker.
  2. Pers de gember met een knoflookpers. Doe in een schaal en voeg 3 el vissaus, 3 el limoensap en 3 el olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Wentel de kalkoenspiesen door de marinade en laat afgedekt buiten de koelkast 1 uur marineren. Draai regelmatig om in de marinade.
  3. Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de currypasta op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de cashewnoten, suiker, de rest van de vissaus en het limoensap erdoor en laat op laag vuur 10 min. koken tot de saus wat dikker wordt.
  4. Verhit de grillpan. Gril de kalkoenspiesen in 4 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Verdeel de spiesen over 4 borden en schep er wat saus over. Bestrooi met de koriander.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.