Stoof­pot­je met kalfs­vlees

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kalfslapjes in grove stukken snijden en op kamertemperatuur laten komen. Vlees bestrooien met kaneel, piment en royaal zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller enkele repen van schil (zonder wit!) snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In braadpan olie verwarmen en vlees op matig vuur in 6-8 min. bruinbakken, halverwege keren. Plakjes knoflook en reepjes sinaasappelschil 1 min. meebakken. Vleesfond langs rand van pan erbij schenken. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 1 uur en 30 min. zachtjes stoven tot het zacht en mals is. Voor serveren repen sinaasappelschil verwijderen. Serveren met gekookte aardappels en broccoli.

Tip:

Piment is gemaakt van gemalen besjes van de pimentboom. De specerij is ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper of allspice. Piment heeft een nootmuskaatachtige smaak, maar doet ook denken aan kruidnagel en kaneel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.