Zuur­kool­stamp­pot met ge­vul­de var­kens­fi­let

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 saté of cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in ca. 20 min. gaar koken. Spreid de varkenslapjes op een werkblad en beleg elk met een plak ham. Snijd de kaas in vier plakken en leg op de ham. Vouw de lapjes dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar en bruin, halverwege keren. Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp fijn. Voeg de boter en het melk erbij en stamp. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Roer door het bakvet 150 ml water en breng aan de kook. Roer de bakresten los en breng de jus op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de stamppot met de filetlapjes en jus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 44-45

Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­stamp­pot met ge­vul­de var­kens­fi­let

1
1
  • 1 kg aardappelen
  • 500 g wijnzuurkool

Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in ca. 20 min. gaar koken

2
2
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 4 plakjes ham
  • 100 g port salut

Spreid de varkenslapjes op een werkblad en beleg elk met een plak ham. Snijd de kaas in vier plakken en leg op de ham.

3
3

Vouw de lapjes dubbel en steek vast met een prikker. Bestrooi met zout en peper.

4
4
  • 3 el boter

Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 15 minuten gaar en bruin, halverwege keren.

5
5
  • 2 el boter
  • 100 ml melk

Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp fijn. Voeg de boter en het melk erbij en stamp. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

6
6

Haal het vlees uit de pan. Roer door het bakvet 150 ml water en breng aan de kook. Roer de bakresten los en breng de jus op smaak met peper en zout.

7
7

Serveer de stamppot met de filetlapjes en jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.