Piz­za cal­zo­ne met to­nijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Mix voor pizzadeeg mengen met 250 ml water, 2 eetlepels olijfolie en mespunt zout tot soepel deeg ontstaat. Deeg in 4 stukken verdelen. Elk stuk uitrollen tot ronde lap van ca. 20 cm. Bosui in ringetjes snijden. Tonijn laten uitlekken. In kom tonijn, olijven, bosui, en tomaten mengen. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Mengsel op helft van elke deeglap scheppen. Andere helft van deeglap over vulling heen leggen en aan randen goed dichtdrukken. Pizza's aan bovenkant bestrijken met rest van olie. Calzones in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Sla mengen met dressing. Apart bij pizza's serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.