Ge­po­cheer­de os­sen­haas

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlees op kamertemperatuur laten komen. In pan (waarin stukken vlees precies naast elkaar passen) wijn en fond aan de kook brengen. Knoflook, tijm, peper en 1/2 tl zout toevoegen en smaken ca. 10 min. op laag vuur laten intrekken. Pan van vuur nemen en ossenhaasjes erin leggen; ze moeten geheel onder staan. Vlees in 6-8 min. rosé laten worden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt warmhouden. Boven maatbeker 200 ml pocheervocht door zeef schenken. Vocht in steelpan op hoog vuur iets laten inkoken. Pan van vuur nemen en met garde klontjes boter in één keer erdoor kloppen zodat saus licht bindt. Saus niet meer verhitten. Vlees uit folie nemen en op vier warme borden leggen. Saus erover schenken. Lekker met aardappelknolselderijpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.