Kro­kan­te pad­de­stoe­lens­and­wich

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Dooier loskloppen met 1 el water. Bladerdeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bovenkant bestrijken met dooier, maar rand rondom vrijlaten. Zeezout losjes over deeg strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 20 min. krokant en goudbruin laten worden. De deegplakjes zwellen mooi op. Uit oven nemen en laten afkoelen. Bolle plakjes voorzichtig opensnijden.
  2. Appel langs klokhuis in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes snijden. In koekenpan ui met appel 5 min. in olie bakken. Paddestoelen en knoflook toevoegen en 5 min. al omscheppend meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie. Op vier borden onderste helft van bladerdeeg leggen. Gebakken paddestoelen erover verdelen en afdekken met bovenkant van bladerdeeg.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.