Knol­sel­de­rij­soep met pa­ling

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In soeppan ui in boter op laag vuur 5 min. fruiten. Intussen knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Knolselderijblokjes nog 5 min. meebakken met ui, regelmatig omscheppen. Crème fraîche door groenten roeren en laten smelten. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Soep met deksel op pan 20 min. zachtjes laten koken. Palingfilets elk in 3 stukken snijden, vervolgens in lange, dunne reepjes. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen. Palingreepjes in soep leggen en geheel bestrooien met bieslook.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Tip:

Verbrokkel eventueel ook wat pikante blauwaderkaas over de soep, zoals roquefort of gorgonzola. Een bijzondere combinatie met paling!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.