Ap­pel met aman­del uit de oven

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor
  • ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen). Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen). Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter. Appels in ovenschaal zetten. Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken. Appelsap in ovenschaal schenken. Rest van boter over appels verdelen. Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren. Lekker met flinke lepel crème fraîche. Pas aan tafel kaneelstokje verwijderen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.