Zuur­kool­taartjes

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 77

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 quichevormpjes (doorsnede 10 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes laten ontdooien. Zuurkool in zeef laten uitlekken en vocht goed uitdrukken. Zuurkool fijner snijden. In kom eieren loskloppen met crème fraîche. Kaas en royaal peper erdoor mengen. Ingevette vormpjes met plakje deeg bekleden; overhangend deeg langs rand afsnijden. Deegbodems 5 min. in midden van oven voorbakken. In kom zuurkool omscheppen met ham en dadels. Vormpjes uit oven nemen en vulling erover verdelen. Eimengsel in vormpjes schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en (lauw)warm serveren. Lekker met een klodder zure room.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.